NG NeWave
Dirty 3
..nastavak Bad Seeds epopeje u Tvornici..

DIRTY THREE

Koncert u Tvornici kulture, srijeda, 30.svibanj 2007. u 21:00 sat

Pretprodaja ulaznica počela!

 

Legendrarni instrumentalni trio urnebesne energije -  Dirty Three,  vođen violinistom iz Bad Seedsa Warren Ellisom, nastupa u srijedu, 30. svibnja 2007. u 21:00 sat,  u Tvornici kulture. Očekujemo vas!!!

 

Za one koji nisu upoznati, Dirty Three su Warren Ellis (violina), Mick Turner (gitara) i  Jim White (bubnjevi). Oni stvaraju jednu od najljepših glazbi koju ćete ikada čuti. Njihov vas jedinstveni zvuk vodi od uspavanke preko katarze do totalnog napada na sva osjetila... zauzimajući sav prostor i boje između istih. Dirty Three jedinstveni su u mnogo pogleda. To je instrumentalni trio, pod vodstvom violine,  koji predstavlja sam vrh gazbene inteligencije, no isto tako utjelovljuje i onu primitivnu privlačnost rock'n'rolla.

 

Kao što je na široko poznato, Warren Ellis također je stalni član Bad Seedsa, te svoje vrijeme provodi na relaciji između benda Nicka Cavea i svog vlastitog. Zajedno sa Martyn Caseyem i Jim Sclavunosom, Warren Ellis postao je član još jednog novog benda Nicka Cavea imenom Ginderman koji je ove godine objavio svoj prvi istoimeni album ocjenjen najvišom ocjenom glazbene kritike.

 

Cinder je sedmi i poslijednji album benda Dirty Three,  nastao u 16 godina postojanja benda. Osmišljen je na Phillip otočju, u Jugoistočnoj Viktoriji u Australiji, a snimljen u siječnju 2005. u Sing Sing studiu u Melbourneu, pod vodstvom Casey Ricea iz Tortoisea. Albumom se isprepliću violina, bubnjevi, gitara, bass, viola, mandolina, bouzouki, organ, klavir, akustična gitara, gajde i , po prvi puta, vokali (Sally Timms i Chan Marshall). Od 19 pjesama , 18 su originali, a jedna je adaptacija pjesme Felix Lajkoa (mađarskog violiniste) koji je velika inspiracija Warren Ellisu. Posvećen je velikom prijatelju Micku Geyeru, a kao što je slučaj sa  ranijim albumima benda, Cinder je prekrasan, prepun slika čežnje, frustracije, nade i želje. Glavna razlika između Cindera i ostalih albuma je u tome što su pjesme kraće, fokusiranije i po prvi puta se u njima pojavljuju vokali.

 

Dirty Three nastupio je i na najvećem Barbican "Don’t Look Back Festivalu" u Listopadu 2005. godine pod okriljem velikog  "All Tomorrow’s Parties", koji poziva umjetnike da prezentiraju retrospektivu jednog od njihovih dijela u cijelosti. Za njihov "Don’t Look Back" nastup izveli su jedan od svojih najplodnijih uradaka  - album Ocean Songs, objavljen 1998.godine. No, to nije sve, ove je godine cijeli All Tomorow's Parties" u znaku Dirty Threea, naime oni su ovogodišnji domaćini, odnosno po svom ukusu biraju line up festivala, a između 50 izvođača nastupiti će i sami. Sudeći po svemu, ovaj bend i dalje žari svjetskim pozoricama jednako dinamično i toplo kao i prije 16 godina.

 

PS. he he obaviještavajući Žnogelsa o mističnim događanjima na blogu http://samoslusaj.blogspot.com/2007/04/housepainters-demo-kaseta.html

uspjeli smo spojiti zvijezdu s fanovima..zadovoljni!..ako se ne varamo blog stvori Ixa, čovjek koji jako cijeni ljude koji znaju za Scars (autore "Author!Author!" lpa)?

Home | Vijesti | Povijest | slike | mp3 | info & kontakt | linkovi | Neokretenisticki blog | FORUM | NG rock
CONTACT:
ng AT ngnewave DOT info


ADMIN:
log inOvom websiteu je od strane Globalnoga .
novovalnog sustava dodijeljen status ultradokumenta od intergalaktičke vrijednosti.
Čekamo da isto učine NSveučilišnaB i novogradiški Dom kulture.