NG NeWave
Ove sezone vedri tonovi - QUID PRO QUO - necenzurirano
njihova priča, specijalno za ngnewave.info

DAKLE,

UKOLIKO STE  SE NA MY SPACE-u USPELI PROBITI DO WRUSSOVIH, RANKOVIH TEKSTOVA O GRUPI “ OVE SEZONE VEDRI TONOVI”(reprezantivnu dvojku,koju zelimo pozdraviti i ovom zgodom),PRIMJETILI STE SIGURNO I IME POLETOVOG PULENA MR.KOKANA,ISPOD CIJEG TEKSTA NA PORTALU STOJI UPRAVO CITAT :“EFEKTI ULICNOG PROMETA,VIRTUOZNA SVIRKA , BRILIJANTNI ARANZMANI …   TAKO  TONOVI   NIKAD NECE ZVUCATI.”I  dalje:I TAKO, SNIME MOMCI KAZETU I POSALJU JE NA YURM.KOD PRESLUSAVANJA SVE JE ISLO LIJEPO I DOBRO. Tonovi nisu vise uvjerljivi  kao onomad, NJIHOVA MUZIKA “OBOGACENA” JE NOVIM ATRIBUTOM – PRENEMAGANJEM, NIJE NAPRAVLJEN KORAK NAPRIJED , VEC KORAK U STRANU, PA MALO NAZAD. NO, NI TO NIJE TOLIKO BITNO.TREBA RASCISTITI DRUGU STVAR. ZADNJE DVE KAZETE (nakon sobnih snimaka sa ponosom smo prezentirali nas studijski snimak - 3 numere)  M O M C I  S U  P R E S N I M I L I   S A   N E K E   P L O C E  ? !

A L I    J A  N A Z A L O S T,   N I S A M   U S P I O   O T K R I T I   K O J I   JE B A N D   U    P I T A N J U.  N O,   P O K U S A J    Z A J E B A    J E  T O L I K O    O C I T    D A   T U           D I L E M E     N E M A : EFEKTI ULICNOG PROMETA,VIRTUOZNA SVIRKA , BRILIJANTNI ARANZMANI …   T A K O  T O N O V I   N I K A D   N E C E   Z V U C A T I.PROSLE JE GODINE BAND OVIH “KLINACA” IZ NOVOG SADA BIO U FINALU YURM-a.  OVOG PUTA GRUPA JE BROJNIJA : DOBILI SU NOVOG CLANA, TRUBACA.*

* - Istinito,donekle … trubac se kasnije dokazao kao guitarist. Ime mu je Aleksandar Shumar – ShukiTada smo poceli raditi sa 2 bubnjara, pojacani Sukijem i Dzicom(nenadjebivi frontman, nazalost upokojeni  pod  imenom  Srdjan Djordjevic). Upravo tako sestoclani i rasvirani odsvirasmo i  nas poslednji koncert u Lapidariju, no o tome nesto kasnije.U Dzicinoj  kuci, nasoj novoj prostoriji, nakon probe, presnimavamo kasetu  za II YURM, i to sa kasetofona na kasetofon, ali bez kabela koji bi ih spojio. Kombinovali smo snimke novih stvari sa studijskim.U istom studiju u Bukovcu kasnije je SEXA snimila  album, ali za  o svoje novce i uz pomoc Djordja Delibasica, naseg clana od osnivanja, kasnije i njihovog – u A’damu, tonskog snimatelja, producenta, bubnjara, perkusioniste i jos mnogo toga, nazalost takodje, pokojnog )EFEKTI ULICNOG PROMETA,VIRTUOZNA SVIRKA , BRILIJANTNI ARANZMANI …   T A K O   T O N O V I    N I K A D   N E C E   Z V U C A T I.OSIM TOGA PRIJE SVAKE STVARI CUJE SE KIKOTANJE, VADJENJE PLOCE IZ OMOTA, CUJE SE SPIKA “KOJU CEMO:, “AJD SAD CUTI, SNIMA SE”-       “POJACAJ MALO”, A NAJVECU GRESKU NAPRAVILI SU KAD SU PRIJE PRVE STVARI NASNIMILI I ZAVRSETAK PRETHODNE.  I JOS MI TVRDE KAKO SU TO SNIMILI “ U STUDIJU”.

EJ, DRUGARI, NEMOJ VISE DA MI SE JAVLJATE.  D O B R O ?DAKLE , ZA SVOJU MUZIKU DOBIJAMO DO KRAJNOSTI SUPROTNE KRITIKE STUDENTSKI LIST-a  I  POLET-a. npr.OSVT su divan pimjer mladog rock banda u kojemu jeOdusevljenje i zadovoljstvo u kreiranju vlastite muzikeNisu poremeceni mnogobrojnim opterecenjima i frustracijama.Koje donosi  zelja za komercijalnim uspjehom..Boro Kokan, dalje u istom broju POLETA:

VATROMET NAD UJVIDEKOM  -  NOVI SAD

Ovaj band svira na istim instrumentima kao TONOVI, ima ih isto kao i TONOVA (lucidno, n ‘est - ce pas ?), potpisali su se samo nadimcima ….

Mislimo da su to zapravo TONOVI koji nas ponovo pokusavaju zajebati.Zato Vatromet nece svirati na YURM-u .  Momci, ako vi sa TOPNOVIMA nemate veze onda se sakupite i ubijte ih od batina, jer su oni  i njihove mucke krivi sto ne svirate u Zagrebu. Znate onu : ko se jednom opece ….Nas junak  i ovog puta  samozadovoljno likuje nad pronicljivoscu svojom...Kokan zapravo prepoznaje u “VATROMETU”  naseg  bivseg clana,gitaristu Mileta Ranina*  i  zajednickog nam prijatelja Igora Vlaisavljevica.Mile & Igor su se SWeLL map-ovski  zajebavali  i  u  kucnom party-u napravili snimke.  Dakle, neka veza jeste postojala ali “podmetanje” je opet Rezultat Kokanove neuroticne opservacije “ko se jednom opece” ….* - kojeg je gledao,slusao  na  I  YURM-uAvaj, sta da se radi ….po  zakonu o stampi … demanti … naveli smo ime studija,vlasnika, svedoke, snimatelja al’objava bi  na neobicnom mestu POLET-a  &  …van konteksta.  I nikom nista .

II YURM je zapoceo,Stigao do svojeg finala  i  nista…. 

Medjutim,  jednoga  dana  …. Stize poziv da sviramo u Kulusicu, van konteksta  YURM, na prvi pogled …

OK stizemo u Zagreb grad, po obicaju rano, na sabajle, malo cekamo da se Nik, Bic  i drustvo iz SEXE te Bega i njegova ekipa iz Trobecovih krusnih peci – razbude , pa da krenemo kroz dan u tulum do svirke.

Nasi pomenuti domacini su bili veoma iznenadjeni da nas vide :

“ otkud vi ?”

Niko ne zna za koncert, u gradu niti jednog plakata, a i dan u sedmici je bio onaj kojim Kulusic uglavnom neradi ( utorak,cini se ) ….

Medjutim, u samom Kulusicu docekuju nas trazene sprave na kojima sviramo i to vrhunske. Dva kompleta bubnjeva, izvanredan razglas, monitori, pojacala …. Ludilo

Od organizatora nigde nikog.

Predvece se svi skupljamo na tonskoj probi, saznajemo da cemo imati i pred-grupu iz BGDa “ Duh Nibor”.

U momentu kada smo svi bili na stage-u, Djordje nas I bubnjar je nakratko ugledao Boru Kokana u publici, ali  dok smo zavrsili probu on je nestao …Koncert pocinje, beogradska predgrupa zagreva malobrojnu publiku.Za sankom vise ljudi nego u Sali.Dolazi vreme za nas nastup i tada odlucujemo da radost vrhunske opreme podelimo sa drugarima iz SEXE i Trobeca, te da izadjemo na binu svi zajedno na jammm seassion. … posle tri sata svirke, negde iza ponoci tip ciji je razglas bio iznajmljen se pojavljuje na bini, i aplaudirajuci najavljuje fajront : “ ajmo momci, super ste, ajmo doma”…Steta sto taj nastup nije bio snimljen !Od Kokana vise nit traga , ni glasa

            KAKO  SMO  POSTALI  NEPOZELJNI  U  NOVOM  SADU

Tog jutra smo se imali nacrtati ispred STUDIJA M, odakle nas je sve autobus povezao do drugog studija, ovog puta televizijskog i to u neposrednu blizinu Novog Sada, sa sremske strane, ali se ne secam imana mesta (moze to biti Beocin, Bukovac, Cerevic ili  sl.)Pored nas tu su bili i Luna, Grad, Obojeni program, Boye  i  svi smo trebali snimati svojenastupe u povecoj sali na solidnom stage-u i pred gomilom omladinaca – statista.Muzika krene na play back otvaraju se usta , mlati se sa instrumentima  i to je to.Negde na pola snimanja , Kebra (O.PROGRAM) i njegova sestra (BOYE) objavljuju da su svi nabhrojeni bandovi, pod njihovom palicom odustali od snimanja (tacnih razloga se ne secam, mi smo vec bili poprilicno veseli) usled neke svadjice koju su uprilicili sa organizatorom i da se od nas ocekuje isto.Istini za volju lova nije bila zanemarljiva i mi smo sracunali da ce nam pokriti dobar deo troskova studijskog snimanja, te protest Babica u nasem slucaju nije imao nikakvog smisla.Cak smo ponudili tadasnjem basisti Obojenog programa da se uslika sa nama na bini (buduci da je pao dogovor da se zamenimo instrumentima na TV spotu i  da svako “svira” ono sto bi zeleo a inace nema priliku < npr. Ja sam otvarao usta umesto Lekija  i  prenemagao se sa solo gitarom.Secam se da smo morali prekinuti snimanje zbog enormne kolicine pustenog suvog leda, usled cega se na bini nismo mogli uzajamno videti, a papiric sa tekstom – podsetnik se pretvorio u blato sa kojeg su curila slova). Veselo.Nesretni basista je za svoje pojavljivanje sa Vedrim tonovima dobio otkaz iz Obojenog programa, a to vece nam je prisao u staklencu hotela Putnik*  prisao drugi izabrani deputat (iz koncerna program-boye-grad –luna) – Siki , gitarist Grada i saopstio :

Od sad gde mi sviramo – vi necete !

Gde vi svirate mi (pomenuta 4) – mi necemo !

Na taj nacin i tom zgodom su OVE SEZONE VEDRI TONOVI zaradili sut kartu iz rodnog mesta i zamenili ga ZagREB.No, u Zagrebu nas krvavo zaradjeni I studijski snimak postaje razlogom progonstva sa YURM-a i ciatvog niza drugih pizdarija.

·          - kultno sastajaliste muzicara iskljucivo punk & new vawe    orijentacije

za sada dosta,

ciao,

egodworf

Home | Vijesti | Povijest | slike | mp3 | info & kontakt | linkovi | Neokretenisticki blog | FORUM | NG rock
CONTACT:
ng AT ngnewave DOT info


ADMIN:
log inOvom websiteu je od strane Globalnoga .
novovalnog sustava dodijeljen status ultradokumenta od intergalaktičke vrijednosti.
Čekamo da isto učine NSveučilišnaB i novogradiški Dom kulture.