NG NeWave
WEDDING PRESENT (30.4.2010)
..napokon u svom gradu....

Jedan od omiljenih bandova ZG indie sljedbe s kraja 80ih (a Boga mi i Johna Peela) u gradu koji zna cijeniti dobru glazbu. U ITD-u se skupio fini broj indie-janaca svih generacija. Weddoes u Zg, a nema Ante Čikare? Hmmm, ni DRagaša nisam vidio, ali tu je bio Jurica Šiftar, dobri kritičarski duh Zg indiea. Vjerujem da je reagirao kao kada je gledao Husker Du: "...kao da su Bogovi sišli s neba...".

Predgrupe, ZG band Nimbus dei  (Mario Kovač, teremin i projekcije), neloše, onda vrlo dobar post-punk-nwave band Hemendex, na tragu post-punk i neopost-punk tamnijih standrada, recimo čuje se kod njih utjecaj Sisters of Mercy, ali i synthpopa (jer su praćeni ritam-strojem i klavijaturist je jedan od tri frontmana). Volio bih taj band vidjeti ponovno, da....

Gedge u šetnji atrijem &td-a prije koncerta...

Gedge i društvo su krenuli lagano, pa tek počinje europska turneja (1.koncert!), otpičili Daft...a onda je krenuo Bizzaro i....bila je vidljiva njihova dojmljenost reakcijama Zg publike. Škotski gitarist i kalfornijska basistica su izgledali kao da su pod trankvilajzerima, ali su pičili podupirajuće, bez većih zamjerki."Neobično je da prije nismo bili u Zg, a svirali smo u svim zemljama okolo, Grčkoj, Mađarskoj...?", neizravno se ispričavao raspojasanoj publici. Na Take me stvar je bila zapečaćena. Jedna od najbolje odsviranih stvari na bilo kojem koncertu stranog banda u Zg-da je Albini bio u blizini bio bi ponosan. Kakav crescendo, koje promjene ritma, kakav bubnjar. A o tome da što se pitanja desnice Gedgeu nema ravnog što se tiče sviranja gitare, to znamo. Rotirajuće gitare su i dobile svoju zaokruženost pojavljivanjem Wedding Present, 80-ih. Rekli su da nikad ne svraju encore, pa niti nisu. Ali bilo je dovoljno. Zg publika opet je postavila visok standard reakcija-bit će to teško nadmašiti-velika se dvorana tresla od oduševljenja publike nakon nekoliko stvari. Uvijek budem ponosan što sma bio i još jesam dio te scene. Needles and Pins! Ekipa dođite u zG opet!

tportal

Moto dana:

Nikada ne potcjenjujte pročišćavajući (da ne kažem katarzički)efekt rotirajućih gitara !

:)

wedding present
Alternative/ Indie/ Pop / Emo? / Trance

myspace

myspace2

gitaristov xyspace

Home | Vijesti | Povijest | slike | mp3 | info & kontakt | linkovi | Neokretenisticki blog | FORUM | NG rock
CONTACT:
ng AT ngnewave DOT info


ADMIN:
log inOvom websiteu je od strane Globalnoga .
novovalnog sustava dodijeljen status ultradokumenta od intergalaktičke vrijednosti.
Čekamo da isto učine NSveučilišnaB i novogradiški Dom kulture.