NG NeWave
Žedno uho festival i službeno otvoren !
Pere Ubu u Zg-u

Pere Ubu su nastali iz banda Rocket from the Tomb (iz kojeg su nastali i Dead Boys) i od početka su odlučili napraviti nešto s tom rock pjesmom, izokrenuti je naglavačke, ubrazati-usporiti istovremeno, razbiti joj tzv. strukturu, a opet je ne posve uništiti, probati što sve može ispasti od nje kad je promućkamo, prodrmamo i promotrimo sa strane. Cijukajući synth Alana Ravenstina i još cijukajućiji glas Davida Thomasa, sve praćeno možda i prvim isturanjem basa u prvi plan, poklopilo se s dolaskom punka i vala koji je nov te stvorilo zvuk koji je bio zapamtljiv nakon prvog slušanja kao nov, jedinstven, upečatljiv. Navodno su im dobri frendovi malopoznati Red Crayola koji su uzor mnogim, u pravom smislu te riječi, progresivnim bandovima.

Jedan od velikih obožavatelja Pere Ubu je i Julian Cope legenda liverpulskih osamdesetih, frontman Teardrop Explodes. Kada ih je prvi put čuo, dok mu još nije bilo jasno što bi svirao, rekao je: evo to bi svirao...(čitajte knjigu Head On..)

U Zg je od prvotne postave tu bio samo David Thomas, nažalost. Prateći band je bio dobar, no gazda se doimao nekako indisponiranim dok je cugao iz pljoske i pušio jednu za drugom te pjevao u bakelitnu telefonsku slušalicu (vidi gore). Ili je bio iz nekih razloga neraspoložen ili je imao tremu- pa to se događa i, da uporabimo njegovu sintagmu, "fortyyears punkerima". Nakon jedne od pjesama brbljao je na nejeziku, a nakon jedne druge  upitao je "Any questions, so far?". Toliko o ciničnom odmaku od rock rituala. No treba znati da čovjek nakon nekog vremena promovira novi album i prvi koncert mu je upravo u zGradu tako da se možda još zagrijava. A možda je i pomalo izgubio elan. No, na koncertu su uočena i dva ngnewave veterana u pratnji Samoborskog frenda istog kova i nije nam žao što smo nazočili.

Ako smo dobro razumjeli gazdu jedan od mladjahnih članova banda (još uvijek?gitarist?) ne zna svirati genijalnu Final Solution pa je nismo čuli. Naravno otprašili su Non-alignment pact ! Jedna od boljih stvari bijaše ona zlokobna koja u refrenu ima "Radio..oo Radio... will  set us free...".

Usporedite i proširite: http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=1928

Home | Vijesti | Povijest | slike | mp3 | info & kontakt | linkovi | Neokretenisticki blog | FORUM | NG rock
CONTACT:
ng AT ngnewave DOT info


ADMIN:
log inOvom websiteu je od strane Globalnoga .
novovalnog sustava dodijeljen status ultradokumenta od intergalaktičke vrijednosti.
Čekamo da isto učine NSveučilišnaB i novogradiški Dom kulture.