NG NeWave
U gradu sviraju:

KINO "SLAVONIJA", NG

· Azra, u vrijeme objavljivanja prvog albuma, rujan 1980. (neki kažu 1981.?), dvije predstave u jednoj večeri...početak svega...

originalna karta

GRADSKA KAVANA ("Kavana Korzo")

indoor:
· Rukopotezno povlačilo

malopoznati (da ne kažem kultni) "slavonskopožeški" punk band vođen karizmatičnim Đurom, imidža koji su mnogi željeli kopirati: hlače poput tajica sa remenčićem za stopala, a na njima za to dobe neobične cipele; na šiljatoj glavi kosa vojnički kratka, a u rukama "Ibanez" s trakom po sredini - nešto bolje izgledajući Howard Devoto dok je bubnjar furao imidž lokalnog električara, a basista Mac suvereno rigao dublje tonove; svirali su stranglersoidni punk: Čovjek zvijer, Moćni momci s ciglama u glavi, Stojimo sami (na uglu ulice), Europljanin
· Drago Mlinarec


outdoor: ljetna terasa
· Time (i ptice na grani znaju da je Adolf Topić aka Dado novogradiščanin)

· Haustor

· Šarlo Akrobata

(neposredno po izdavanju "Bistriji ili tuplji čovek biva kad…") / predgrupa Rukopotezno povlačilo:

"Nažalost ne sjećam se bas puno. Šarla prilično maglovito. Al' se sjećam da je bila frka u gradu oko dolaska "punkera iz Požege" koji su potpuno naivno, otisli na piće u 'Riblji" u kojem su tada radili ozloglaseni konobari (u slobodno vrijeme ...štemeri). Naročito je na udaru bio Oskar, koji je valjda imao najžešći punkerski image ikad vidjen do tada u Gradiški. Na sreću štemeri iz Ribljeg nisu ubili Oskara i RP su ipak uspjeli odsvirati svoj set prije Šarla. Naročito me se dojmila Đurina obrada Eddie Cohran-ovog rock 'n' roll klasika "C'mon  Everybody" (u to vrijeme i Pistols standarda)."                                                       
Joc
"Znam da smo još bili u hippie fazi, no ipak s albumima Television i Clash pod rukom. "Bistrijeg" smo svi preslušali prije koncerta i glasno smo "odobravali" svaki song, stojeći s lijeve strane zidanog stagea. Neko je pričao kako se sjeća verbalnog fajta Koje s lokalnim štemerima, a neki od nas su ga imali po povratku kući, ali smo se obranili pokazavši prkos."
Dlib
Inače, opće je poznata stvar da im taj nastup nije plaćen:

"Ljubavna priča"

"Definitivno zajednička točka razmišljanja sve trojice, za razliku od svađa kojima su naši odnosi obilovali, upravo u vreme snimanja albuma. Milanov tekst, njegovo potpuno spontano izgovaranje reči poput “kantica”, “auspuh”, “šoferšajbna”, kao i višeglasni refren “Daj mi krpu”, zvuče autentično i danas. Ovo je bilo nešto što se ipak niko ovde nije usudio odsvirati, otpjevati i staviti na ploču. Incidentna stvar zbog koje npr. u Novoj Gradiški (Hrvatska) organizator nije htio da nam isplati honorar poslije koncerta je, takođe, ovo je stvar, koja je definitivno uvjerila PGP da raskine ugovor s nama i ne objavi album (to je uradio zagrebački Jugoton). "

                                                                                  - Koja, nedavno...-

link

Trogin komentar: <...ne vjerujem da im "Moja Malenkost" (DJ Lobo) nije platio nastup. Ne znam. Pričao mi je da su poslije svirke bili gladni i da su im kuharice iz Kavane dale tepsiju buhtli, koja je planula vrlo brzo. U unistavanju buhtli prednjacio je klinac sa Hendrix frizurom (Koja) dok je mali bubnjar (Vd) plakao da kasne na vlak, jer je imao dogovor sa curom. Kaze Lobo da je onaj treci (Milan) bio jako sutljiv prije i poslije svirke .... He he....Sarlo Live in Kavana! Eto prezivjeli smo i pricamo!>

---------------------------------------------------------------------------------------

· Katarina II, Požega, kafic Filip (kod “gimze”)

- proljece 1984. nevjerojatni koncert Katarine II odjevene potpuno u crno,  nakon kojeg je Viki u backstageu "Filipa" članovima tog izvrsnog banda tvrdio kako je "moj band jaci i od vas i od Šarla…”


                                                                      samo za ilustraciju: Spok, 1987.

---------------------------------------------------------------------------------------
DRUŠTVENI DOM Rešetari:

· Vrli novi svijet (ngnw band) predgrupa !!!Plavoj travi zaborava!!!27.05.1983.- live snimak postojeći jest negdje diljem naše / NG publika je glasno podržala band, a dvorana je bila poprilično puna. S obzirom na grupu koja je slijedila, pomalo čudan kontekst. No cijela ekipa omladinskog se te večeri preselila (mislim da je bio petak). S kim smo to dogovorili i kako je sve išli, nemam pojma. Troga ja band najavio sa:

"Za sve vrle ljude NG, Vrli Novi Svijet!"

sjećanja aktera:

Troga (pjevač, gitarist) : "Mene je nakon nastupa pokojni D. Vrdoljak ganjao da platim polomljeni stalak....mo'š mislit koja kvaliteta....‎..kaze on meni da platim stalak, a ja nemam kod sebe ni za biber.....rekao sam mu "moze, al' kad ti platis za ulaznicu" .....i nestao sam u vidu magle :).  Jos su za nas Casio rekli da je obicna igracka......e to je bilo previse :)))"

Baso (bubnjar):  

Ja sam kao vrstan bubnjar svakim udarcem u bas bivao udaljeniji od istog za par centimetara. Na kraju prve stvari sam bio gotovo raščerečen kako bi zadrzao poziciju sa ljevom nogom na fusu. S obzirom da se  vlasnik prekrasnog bubnja iz Plave TZ zabrinuo za njegovu sudbinu, pritrčao je i spriječio moju "špagu", zakucavši čavao kroz bas u binu. Nedugo nakon  svirke prišao mi je maskirani SDB-ovac (kamuflaža mu je bila značka na reveru) i ispitivao me o uniformi, uprtačima i plastičnoj znački SAS-a -švedske avio komp.. Njemu je to sve izgledalo nazi, jedva sam živu glavu izvukao ."      

 (op.a. military image, po uzoru na Echo and the Bunnymen, GO4 i Laibach je bio vrlo uobičajen u new wave eri)

DRUŠTVENI DOM NG
· Gitarijada - Grofova Garda, Rukopotezno, Grč, Velveti - 1978-79?

žiri gitarijade


· Cover band (Zec na vokalu u S. Bloody Sunday- legendarna izvedba; Rebel, rebel Bowiea i sl.)
· Patrola

· Azra
· Električni orgazam (1986-7), 

· Odličan nastup "Stidljive Ljubičice", koji nastupaju kao predgrupa "Parnom Valjku".

· Prljavo Kazalište - u vrijeme albuma "Heroj ulice" nakon odlaska Davora Bogovića iz banda. Prljavci sa Hourom na vokalu zvuče iznenadjujuće rokerski čvrsto i solidno. Nastupaju i u Cerniku, u njihovom izvrsnom klubu kojeg ovdje slabo spominjemo jer nemamo info. 
· A Bao A Qu (bar mislim - K.) (ng nw band). U kulminaciji nastupa, DJ MM Lobo si u deliriju oduševljenja istresa gajbu pivskih flaša na glavu. Dubravka djevoj. Župančić na klavijaturama i vokalu.

- Patrola 

- EKV, 6. lipnja 1987.

(originalni plakat; veća inačica u "Vijestima")

- El.org

LJETNA POZORNICA NG

· Popošev i Rozenfeld (Karo i Troga na Farfisa orguljama i casio synthu izvode priču o Pčelici Maji…do zla boga originalno, po uzoru na Ralph perjanice the Residents i Renaldo & the loaf)..1983.
· …postojao je i neki band koji su tvorili Zoran Malkoč, Troga, Katarinah Ivanah…..? koji je probao u Domu omladine, a znam da je i Joc Trupinic pjevao u nekom privremenom bandu ? Band su imali i Dara Poletto i ekipa (sjećam se da su svirali "Guns of Brixton" Clasha)
· Električni orgazam 1988-9?

DOM OMLADINE (Dong)

· Prljavo kazalište, 1981-2- (dok su još valjali)

- Tundra Usrdnih Badema (TUB) /NG/

  25.9./2.10./27.11/28.11/3.12. 1982.·  Osim niza newave standarda (vidljivo u podlozi ovog sajta) imali i autorske stvari: Zrak i nebo, C-sedam, Star light/Star Bright. Negdje postoji i video snimka jednog od tih nastupa. Za svaki nastup Karo je crtao izvrsne (neasocirane) plakate. Jedan se vidi na doljnjoj slici u desnom kutu. Bilo je tu i, npr. motiva srednjovjekovnih ranara koji liječe tuberkulozu i nose karakteristične maske.

("...ja sam dvaput bio na informativnom razgovoru zbog plakata, jednom za kavanu - mislili su da vide boje njemacke zastave na njemu - ali ove, suvremene, crna, crvena, zuta??-, a jednom su od kaligrafskog znaka za popunjavanje kraćeg reda mislili da vide kukić..."       Ovaj Onaj)

- Vrli novi svijet (NG) - 1. 4. 1983. - nastup koji je mnoge uznenadio uvježbanošću originalnih materijala (Nada i smisao, Pustinja, Kružni hodnik).
· Žak fatalist (ex R. povlačilo - na tragu GOF…83/84?)

....gitarist Žaka u društvu obožavateljica i dvojice NG newavera u DONG-u....

· Viva! (ZG new romantics sa Sanjom Primorac na vokalu)
· La fortunjeros (zg new romantics art rock na tragu Gang of 4 i Classix Nouveaux?)
· Ex  (Požega)
 ·Spontani eksperiment Marie Currie..eksperimentalni band sastavljen od ng new wavera inspiriran koncertom 23 skidoo (uradci: Vojska; Viva, viva Mehico, Život je ono jedino…)

· Žbrkiklj (22.1.1984) - uzgred, Žbrkiklj su te godine svirali i pobijedili na festivalu u Belom Manastiru. Organizatorima su poslali snimke na kojma su sudjelovale i Sanja Primorac (glas) i Dubravka Župančić (klavijature), snimljenima tkoznagdje?, koji su postali hit u lokalnom klubu. Molimo ekipu iz tog kluba da te snimke, ako su postojeće dostave ngnw ekipi :)

 
RUKOMETNO IGRALIŠTE  (vidi Jocov text u rubrici povijest - sjećanja suvremenika)

· Idoli
· Aerodrom (10x?)

--------------------------------------------------------------------------------------

potpisi udarne trojke s početka svega

--------------------------------------------------------------------------------------

 Home | Vijesti | Povijest | slike | mp3 | info & kontakt | linkovi | Neokretenisticki blog | FORUM | NG rock

CONTACT:
ng AT ngnewave DOT info


ADMIN:
log inOvom websiteu je od strane Globalnoga .
novovalnog sustava dodijeljen status ultradokumenta od intergalaktičke vrijednosti.
Čekamo da isto učine NSveučilišnaB i novogradiški Dom kulture.