Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
06. Rujan 2010., 06:42:17
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti: Uho je zauvijek žedno!

+  ngnewave forum
|-+  Forumi
| |-+  Kako je D. Tiljak utjecao na vaš život?
| | |-+  A kako drugaèije...
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: [1] Ispis
Autor Tema: A kako drugaèije...  (Posjeta: 2468 )
newavemaniac
Gost
« : 10. Veljača 2007., 05:04:16 »

..da ga nije bilo ne bi poslušao niti desetinu bandova o kojima je pisao Džuboks...

http://www.popboks.com/naslovna.shtml
Evidentirano
valni
Gost
« Odgovor #1 : 17. Veljača 2007., 10:59:36 »

..evo baš slušam s kazete prebaèene mp3ice tones on tail-banda daniela asha iz bauhausa u suradnji s njihovim roadiem-POP je super lp, naravno nabavljen od Tiljka---ima tu utjecaja Residentsa i èega sve ne...
Evidentirano
neutro
Newbie
*

« Odgovor #2 : 02. Ožujak 2007., 10:47:08 »

kad smo veæ kod njih

http://www.myspace.com/tonesontail
Evidentirano

am an advertisement, just a version of myself... (D.Byrne, 2004.)
ruta
Newbie
*

« Odgovor #3 : 08. Ožujak 2007., 04:24:55 »

koliko je damir tiljak bio krucijalan izvor glazbe za mene i ljude s kojima sam tada bio u kontaktu najbolje govori "sramotna" dogodovstina s koncera Laibacha iz kulusica 84 ili 85, ne sjecam se tocno...
uglavnom bili smo pri kraju osnovne skole...

Dakle, pokisli smo cekali koncert u kaficu ispred dvorane, u "Zebri"
(sjecam se damira novoselca i roberta kruljca)
te smo bili idealna meta za nadobudne novinarke novopokrenute TV emisije Stereovizija
(ime duguju cinjenici sto je slika isla na HTV-u a ton u stereo obliku na radiju).
I dok su Damir i Robert obavili "izjavljivanje" bez prevelikih bisera, to ne bi mogao reci za sebe...
Naime na pitanje "zasto smo umjesto odlaska u neku piceriju ili sto ti ja znam dosli bas u kulusic", mudro sam odgovorio "da vidimo lajbah".
Medjutim slijedece pitanje "od koga smo culi za lajbah" imalo je za siru javnost pomalo kriptican odgovor "od Tiljka".

Moram priznati kako me jos godinama nakon toga nekoliko ljudi podsjecalo na cinjenicu da ono sto sam tada smatrao opcim mjestom (damir tiljak) nije bas bilo prepoznato kao takvo, a i moja fobija od televizijskih kamera sigurno dijelom ima uporiste u ovom dogadjaju.

Medjutim ono sto se svakako moze izvuci kao naravoucenje je da unatoc tome sto je Tiljak bio klasicni pirat, njegov utjecaj i "prosvjetiteljska" uloga (ako se ne varam on je uz katalog imao i nesto tekstova, tj. reklo bi se da je to bio fanzin) premasuju tu cinjenicu i na jedan nacin ga aboliraju, jer je zbog upoznavanja s glazbom koju je on piratizirao kupljeno sigurno vise ploca, nego da on to nije radio.
Mada ovaj stav ne bi branio ni pred jednim sudom, cini mi se kako je to preteca situacije s kojom se glazbena industrija i danas suocava.
Evidentirano
ngnewave
Administrator
Newbie

Profil Email
« Odgovor #4 : 20. Svibanj 2008., 11:43:43 »

tj.:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=126234118
Evidentirano

Fotografija je "povišena stvarnost".
Ovo je jedini forum na kojem je admin godinama bio newbie!!!!:-)))))))))
ngnewave
Administrator
Newbie

Profil Email
« Odgovor #5 : 18. Prosinac 2009., 12:29:38 »

koliko je damir tiljak bio krucijalan izvor glazbe za mene i ljude s kojima sam tada bio u kontaktu najbolje govori "sramotna" dogodovstina s koncera Laibacha iz kulusica 84 ili 85, ne sjecam se tocno...
uglavnom bili smo pri kraju osnovne skole...

Dakle, pokisli smo cekali koncert u kaficu ispred dvorane, u "Zebri"
(sjecam se damira novoselca i roberta kruljca)
te smo bili idealna meta za nadobudne novinarke novopokrenute TV emisije Stereovizija
(ime duguju cinjenici sto je slika isla na HTV-u a ton u stereo obliku na radiju).
I dok su Damir i Robert obavili "izjavljivanje" bez prevelikih bisera, to ne bi mogao reci za sebe...
Naime na pitanje "zasto smo umjesto odlaska u neku piceriju ili sto ti ja znam dosli bas u kulusic", mudro sam odgovorio "da vidimo lajbah".
Medjutim slijedece pitanje "od koga smo culi za lajbah" imalo je za siru javnost pomalo kriptican odgovor "od Tiljka".

Moram priznati kako me jos godinama nakon toga nekoliko ljudi podsjecalo na cinjenicu da ono sto sam tada smatrao opcim mjestom (damir tiljak) nije bas bilo prepoznato kao takvo, a i moja fobija od televizijskih kamera sigurno dijelom ima uporiste u ovom dogadjaju.

Medjutim ono sto se svakako moze izvuci kao naravoucenje je da unatoc tome sto je Tiljak bio klasicni pirat, njegov utjecaj i "prosvjetiteljska" uloga (ako se ne varam on je uz katalog imao i nesto tekstova, tj. reklo bi se da je to bio fanzin) premasuju tu cinjenicu i na jedan nacin ga aboliraju, jer je zbog upoznavanja s glazbom koju je on piratizirao kupljeno sigurno vise ploca, nego da on to nije radio.
Mada ovaj stav ne bi branio ni pred jednim sudom, cini mi se kako je to preteca situacije s kojom se glazbena industrija i danas suocava.

40sekundno izvješće s ovg koncerta na tadašnjoj tvzg:
http://rapidshare.com/files/321720326/Laibach-Live_Kulusic_80-tih.avi
Evidentirano

ngnewave
Administrator
Newbie

Profil Email
« Odgovor #6 : 18. Siječanj 2010., 10:53:02 »

Hmmm....Mix-upe...tema...stvarno je zaključana....
Evidentirano

MIX-UP
Newbie
*

Profil Email
« Odgovor #7 : 19. Siječanj 2010., 00:46:41 »

Tko napisa ...a kako drugačije....dobro reče, no Rutta me vrati u daleko prvu polovicu 80-tih i Kulušić Laibach, došli smo toliko ranije  da smo im nosili opremu iz kombija pa i one famozne rogove ili tako nešto,a Tiljak je bio naša svakodnevica i izvor života ,jer imati tada u ex-yu takvog dobavljača glazbe , nestvarno. Sjećam se da je slao newslettere s novitetima na adrese kupaca...kakva komercijala.A mi bili sretni jer imam baš taj album kojeg sam žarko želio čuti,a baš ta faza Laibacha je bila u vidu TEST DEPARTMENTA i ako se sjećam "einsturce neubaiten" , aTiljak je baš imao sve što su izdali.....no mogu slobodno reći boi je to naš Mentor dobavljač.
Evidentirano
ngnewave
Administrator
Newbie

Profil Email
« Odgovor #8 : 19. Siječanj 2010., 09:51:04 »

Mentor Dobavljač! Dobro sročeno  Smješko
kao naslov songa za Trobece...
Evidentirano

Str: [1] Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!